Personalizari, Utile

Cum întreținem hainele personalizate?

Intretinere Tricouri Personalizate

Cu toate că persoanele care aleg să își îmbogățească garderoba cu haine personalizate, se bucură de ele pentru o perioadă lungă de timp, se recomandă ca acestea să fie întreținute în mod corespunzător. Până la sfârșitul acestui articol, vei afla informații referitoare la:

  • materialul potrivit pentru a fi personalizat
  • spălarea hainelor personalizate
  • călcarea în mod corespunzător

Materialele potrivite pentru personalizare

Există multe materiale pe care le poți alege în cazul în care îți dorești o piesă vestimentară personalizată. Cu toate acestea, în funcție de metoda prin care urmează să îți personalizezi tricoul sau hanoracul, materialul poate să difere.

Astfel, având în vedere imprimarea prin transfer termic, printre cele mai utilizate materiale se află și bumbacul, poliesterul, dar și tercotul, adesea folosit în confecționarea echipamentelor de lucru (halatele). Pe de altă parte, dacă personalizarea piesei vestimentare este făcută prin broderie, bumbacul, stofa, fleece-ul sau poliesterul, sunt doar câteva dintre cele mai potrivite țesături.

Pentru un efect spectaculos, vintage și original, poți apela la personalizarea prin procedeul decolorării cu clor, cele mai folosite materiale fiind bumbacul, mătasea artificială și pânza de in. În urma acestui proces, te vei bucura de un model unic și inedit, care va rezista foarte mult timp și care, cu siguranță, te va pune în valoare.

Noi am ales să folosim tehnica decolorării cu clor. Pentru a afla mai multe detalii despre aceasta, dar și câteva dintre multele avantaje, te invităm să citești și acest articol.

Cum spălăm hainele personalizate?

După ce ai ales modelul, ți-a fost livrat acasă și te-ai bucurat de el, următorul pas este să îl speli. Modul de spălare este un aspect foarte important care trebuie luat în calcul, pentru ca imprimeul să dureze cât mai mult timp.

În primul rând, este binecunoscut faptul că înainte de a îți spăla hainele, acestea trebuie sortate în funcție de culoare și de materialul din care sunt confecționate. Următorul pas este să te uiți pe eticheta produsului și să știi să o interpretezi.

Simboluri Intretinere Tricou
  • primul simbol semnifică faptul că haina trebuie spălată la o temperatură de 40 de grade. Linia ce se află dedesubt indică spălarea la viteze scăzute și programe blânde.
  • triunghiul cu X se referă la interzicerea folosirii oricărui înălbitor
  • al treilea simbol indică faptul că aceasta nu ar trebui uscată prin centrifugare (cu
    ajutorul unui uscător)
  • penultimul simbol te îndrumă să calci piesa vestimentară la o temperatură scăzută
  • ultimul simbol interzice curățarea chimică

În plus, atunci când vine vorba de un material precum tricotul, este bine de știut faptul că acesta nu trebuie spălat la fel de des precum bumbacul, deoarece nu absoarbe la fel de multe lichide. În esență, regulile de bază sunt simple și destul de asemănătoare. Folosirea unui detergent blând, evitarea unui număr mare de rotații la programele mașinii de spălat (400-600 de rotații pe minut) și uscarea în mod corespunzător, vor aduce rezultatul dorit: imprimeuri ce vor rezista o lungă perioadă de timp.

Călcarea corectă a hainelor personalizate

De obicei, dacă ai avut grijă să îți usuci pe umeraș tricoul sau hanoracul personalizat, nu mai este necesar să îl și calci. Cu toate acestea, dacă ești o fire perfecționistă și alegi să urmezi și acest pas, suntem siguri că la sfârșit îți vei dori să arate ca nou. Tocmai din acest motiv este recomandat să îți calci hainele la o temperatură cât mai scăzută. În plus, pentru a fi sigur că nu îl vei deteriora, este indicat să îl calci pe dos, punând un material textil protector, între fierul de călcat și imprimeu.

Mai mult decât atât, după ce ai parcurs toți pașii descriși anterior, urmează procesul de depozitare, care trebuie făcut în funcție de material. Spre exemplu, tricotajele nu ar trebui puse niciodată pe umeraș, deoarece acestea se vor lărgi semnificativ și vor lua forma umerașului. Este recomandat să le împăturești cu atenție și să le așezi pe raftul dulapului.

Prin urmare, hainele personalizate te pot pune în valoare pentru o lungă perioadă de timp, dacă sunt întreținute corect. În magazinul nostru vei găsi numeroase colecții de articole originale personalizate, cu care îți poți îmbogăți garderoba.

author-avatar

Despre Răzvan Bănică

Sunt Răzvan, fondator Ziga. Am o pasiune pentru design și produsele handmade. Îmi place vinul :), îmi plac discuțiile care gâdilă mintea și imaginația, îmi place să descopăr cum gândește lumea. Și din când în când imi place sa scriu.

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *