Utile

5 lucruri simple care ajută să ne protejăm împotriva COVID

Poarta Masca

Există câteva lucruri simple pe care le putem face pentru a ține la distanță virusul și pentru a ne bucura de o stare de sănătate optimă. Regulile sunt valabile pentru orice tip de virus gripal, nu doar Covid.

  1. Cel mai indicat este să ne curățăm regulat și bine mâinile, cu o soluție de mâini pe bază de alcool, sau cu apa și săpun. Spălarea mâinilor va ține virușii la distanță.  E obligatoriu să ne spălam sau să ne dezinfectăm mâinile după ce tușim sau strănutăm, când intrăm la birou, în casă, după ce am folosit mijloacele de transport în comun, după ce am fost la cumpărături, după ce am intrat în contact cu alte persoane, înainte de a prepara mâncarea, înainte de a mânca sau când mâinile sunt murdare.
  1. Să curățăm zilnic sau de câte ori este necesar locurile în care lucrăm. În acest sens, este indicat să utilizăm soluții de dezinfectare. Ca să ținem virușii la distanță trebuie să curățăm birourile, clanțele de la uși, întrerupătoarele, balustradele, și alte elemente de acest tip.
  2. Să evităm să ne atingem ochii, nasul și gura. Mâinile ating cu siguranță multe suprafețe și pot intra în contact cu virușii. Odată ce mâinile sunt contaminate, va fi foarte ușor ca virușii să fie transferați prin ochi, nas și gură, ceea ce înseamnă că este important să nu ne atingem decât după ce ne dezinfectăm pe mâini.
  3. Să menținem distanțarea fizică de alte persoane, fiind indicat să avem cel puțin 1 metru distanță între noi și alte persoane.
  4. Și cea mai importantă măsură este să folosim masca de protecție. Purtarea măștii nu ne protejează doar pe noi ci și persoanele din jur dacă suntem asimptomatici. Acest lucru înseamnă să ne acoperim mereu gura și nasul cu mască. În cazul în care sunt utilizate corect, măștile de protecție împotriva COVID sunt foarte folositoare și ne oferă o mare siguranță împotriva acestui virus. Cea mai comună metodă de răspândire a Covid este prin aer iar purtarea măștii poate scădea semnificativ riscul de îmbolnăvire și transmitere a virusului.
author-avatar

Despre Răzvan Bănică

Sunt Răzvan, fondator Ziga. Am o pasiune pentru design și produsele handmade. Îmi place vinul :), îmi plac discuțiile care gâdilă mintea și imaginația, îmi place să descopăr cum gândește lumea. Și din când în când imi place sa scriu.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *